субота, 21. март 2015.

Fenomenalna završnica za svaku vežbu

Ukoliko trening završite vežbama visokog intenziteta, vaš metabolizam biće pod njihovim dejstvom i satima nakon što izađete iz teretane.

Nakon izvođenja svake vežbe, neophodno je da telu pružite dovoljno kiseonika kako biste nadomestili količinu koju ste izgubili, odnosno pobedili tzv. deficit kiseonika. Što ga manje nadoknadite, to će teže biti telu da se oporavi i dodatno sagori kalorije.
ISTRAŽIVANjE
Naučnici Univerziteta u Kejptaunu istraživali su dejstvo deficita kiseonika na metabolizam u satima nakon treninga i zaključili da sportisti koji vežbaju s 80 odsto svoje maksimalne snage imaju gotovo dvostruki deficit od onih koji vežbaju slabijim intenzitetom. Uz to, sagorevaju duplo više kalorija!
Srećom, nije potrebno da čitav trening bude visokog intenziteta, smatraju stručnjaci. Kako biste ubrzali metabolizam i nadoknadili izgubljeni kiseonik, dovoljno je da trening završite napornijim vežbanjem.
IZBOR JE VAŠ!
Koju god vežbu da odaberete, ovo daje efekta, kažu fitnes eksperti, ali je važno da ostanete dosledni i ne očekujete čudo nakon sam dva treninga.
"Jedan momak koji je ovo praktikovao je izgubio osam kilograma čiste masti za samo šest nedelja", piše Kelsi Kenon, MH stručnjak.

Нема коментара:

Постави коментар