четвртак, 25. јун 2015.

Želite ogromne ruke? Pratite ove savete

Čak i ako nemate genetske predispozicije za velike i snažne ruke, odgovarajuće tehnike će vam pomoći da pobedite genetiku i negativne prognoze.

IZGRADITE KRITIČNU MASU
Možete sa svojim telom učiniti bilo šta, pa se nemojte plašiti da radite izolovane pokrete. Budite odvažni i počnite sa vežbama poput mrtvog dizanja i zgibovima. Svaki muškarac želi definisan biceps, ali malo njih je spremno da tome ozbiljno radi.
Većina stručnjaka se slaže da bi definicijom trebalo da se bavimo tek kad izgradimo masu.
ISTEZANJE
Laganim strečingom pre kontrakcije mišića prilikom vežbanja maksimiziraćete stres u mišiću i povećati njegovu sposobnost da proizvodi snagu. Kao rezultat toga, dizaćete veće težine i brže ćete napredovati.
MENJAJTE POZICIJU RUKE
Umesto što uvek držite teg na sredini ručke, s vremena na vreme promenite hvat na dršci tega, tako što ćete prste pomerati više ka krajevima. Dok radite s bučicama, vaš biceps će dodatno raditi dok pokušavate da sprečite tegove da se rotiraju.
NE ZABORAVITE TRICEPS
Mnogi prave grešku i zanemaruju trening tricepsa, koji zauzima dve trećine ruke. Kako mu i samo ime kaže, triceps je sastavljen iz tri mišića. Benč pres sa uskim hvatom će snažno pogoditi sve tri komponente.
DIG DEEP
Ispod bicepsa nalazi se brahialis, a ako želite da radite na brahialisu, moraćete da smanjite aktivnost bicepsa. Da biste to postigli, radite obrnuti biceps pregib umesto tradicionalnog.
RADITE NA RAMENIMA
Ramena su nepravedno zapostavljena kada se govori o razvoju snažnih ruku. Kada ramena izgledaju ogromno, i ruke će izgledati isto tako. Jedna od najboljih i najefikasnijih vežbi za ovaj deo tela je standarni potisak iznad glave.
MASA, PA DEFINICIJA
Mnogi ne shvataju da su biceps i triceps uključeni u gotovo svaku vežbu koju radite. Pravilo glasi: kada izvodite benč pres, radiće vaš triceps, a dok izvdoite veslanje na donjem koturu ili zgibove, više ćete raditi bicepsom. Zatim, ako želite da radite izolovane pokrete, sačuvajte ih za kraj treninga, jer će na početku oni sabotirati vaš učinak kad budete radili s velikim težinama.
NE PRETERUJTE
Samo jednom ili dvaput u toku nedelje radite trening ruku. Nema potrebe da to činite češće, jer ruke rade u gotovo svim drugim vežbama. Kao i svaki drugi mišić u vašem telu, i mišići ruku zahtevaju vreme za oporavak. Ukoliko radite trening čitavog tela, nema potrebe da biceps i triceps dodatno radite.

Нема коментара:

Постави коментар