уторак, 16. јун 2015.

SAVETI ZA PRIVLAČAN STRUK

Svi žele da znaju najlakši put do savršenih trbušnjaka. Izgleda da je čitav svet, s razlogom, opsednut željom za što užim strukom. Preko trećine sve dece je gojazno, srčane bolesti su ubica br 1. u svetu, a prisutno je i više stresa nego što je moguće podneti u svakodnevnom životu.
Tako, ako niste očajni što nemate posao, onda brinete o maloj plati. Ako vodite svoj posao, onda ste zabrinuti zbog tržišta i novih klijenata. Sve ovo samo doprinosi vašem „stomačiću“ koji izgleda da nikako da nestane.

Proizvodi na tržištu
Na tržištu ima mnogo više sprava za abdominalne mišiće nego bilo kojih drugih sprava za vežbanje. Zaista je neverovatno to da svi TV kanali prikazuju reklame o tome kako postići trbušnjake o kojima ste oduvek sanjali uz neku veoma jednostavnu spravu, a za samo minut vremena dnevno.
Međutim, sama ideja o tome da će vas neka naprava za vežbanje podariti idealne mišiće je smešna i budalasta. Da biste napravili reklamu treba vam samo novac, naprava, model sa savršenim mišićima (koji možete naći na svakom fitnes takmičenju) i dosta publiciteta.
Nijedna univerzitetska studija, međutim, neće dokazati da će neka sprava za trbušnjake obaviti sav posao, dok se vi prežderavate i ne vodite zdrav život. Bolje vam je da onda odete na hirurško zatezanje stomaka.

Trikovi
Iako nema lakih rešenja, postoji nekoliko jednostavnih stvari koje vam mogu pomoći da unapredite trbušne mišiće. Počnimo sa jednostavnim, ali efikasnim trikom. Ono staro „uvlačenje stomaka“ je korisnije nego što ste mislili.
Dok se većina nas goji i mršavi, zidovi unutrašnjeg abdomena se šire i kako starimo. Nije nikakvo čudo što sve postepeno počinje da visi, sa godinama. A ako ste rađali, onda je ovo područje neverovatno rastegnuto, ali ima nade; mnoge žene, koje su i više puta rađale, uspele su da povrate zavidne trbušnjake.
Drugi faktori koji se dovode u vezu sa opuštanjem stomaka jesu lekovi, poput antidepresiva i kontraceptivnih pilula. Što više konzumiramo prerađenu hranu, hranu bogatu trans mastima, kukuruznim sirupom sa puno fruktoze, to će nam stomak biti veći.
Kukuruzni sirup ne zahteva insulin, kao glukoza, i počinje da se pretvara u masti vrlo brzo. Ovo je osnovni razlog zbog kojeg je američka populacija izgubila kontrolu nad obimom struka nakon što su proizvođači prešli na upotrebu kukuruznog sirupa sa puno fruktoze.
Pre mnogo godina, bila je dostupna jednostavna naprava koja je zapravo zaista funkcionisala. Weider je bio poznat po svojoj kopči na kaišu koji je izgledao kao ploča od 20 kg. Bio je jednostavnog dizajna, unutra je imao vibrirajući uređaj, kao i podešivač pritiska na poleđini ploče.
Kada biste želeli da opustite stomak, pritisak koji bi on izvršio pokrenuo bi podešivač i kopča bi počinjala da vibrira. Ako biste držali stomak uvučen, ne bi bilo vibracija. Ovo je bio jednostavan podsetnik koji vam je pomagao da izvodite svoje izometrijske kontrakcije tokom čitavog dana.

Нема коментара:

Постави коментар