уторак, 9. јун 2015.

4 NAČINA DA PRODRMATE SVOJ TRENING


Okrenite svoju trening naopako
Svakodnevno vežbanje po istom redosledu i planu najbrži je put do dosade i stagnacije u postizanju rezultata. Prodrmajte zato svoj trening radeći svoje vežbe podizanja tegova po obrnutom redu. Tako ćete moći da započnete trening podizanjem većih težina, za koje ste obično preumorni da biste ih uradili energično. Ovo će iznenaditi vaše mišiće i dovesti do rasta i razvoja. Takođe, ovo će vas razbuditi i učiniti koncentrisanijim umesto da samo rutinski izvedete sve planirane pokrete.
Uradite vežbe koje mrzite
Lako je koncentrisati se na vežbe u kojima ste dobri i zapostaviti one koje su vam preteške i zahtevne. Ali jedini način da postanete snažniji jeste da radite vežbe za svaki mišić, pa zato nastojte da ubacite po neku vežbu koju mrzite u svaki trening. Razgibavanje ramenih zglobova poboljšaće vaš benč pres, jača leđa uticaće pozitivno na podizanje tegova, a umereno istezanje tetiva kolena omogućiće vam da radite dublje čučnjeve.
Održite intenzitet
Većina ljudi se odmara duže od minuta između setova, što je obično previše. Prodrmajte svoje pauze, smanjite ih, i tako dodatno stimulišite intenzitet treninga, što će se pozitivno odraziti na rezultate. Pokušajte da podižete tegove po principu kružnog treninga da biste redukovali vreme odmora, ili uradite superset dveju vežbi kako biste se dodatno opteretili.  
Uzmite slobodno vreme
Nije kraj sveta ako priuštite sebi jedan ekstra dan odmora, ako još uvek osećate posledice svog prethodnog treninga. Ne samo da ćete time pružiti svom telu dovoljno vremena da se oporavi već ćete i izbeći negativna osećanja koja su uvek javljaju ako svoj trening uradite bezvoljno. Odmorite se, podignite noge, hranite se kvalitetnim proteinima i razmišljajte o tome kako ćete sutra u teretani nadmašiti same sebe.

Нема коментара:

Постави коментар