среда, 15. април 2015.

Mrsavljenje: 5 koraka do ubrzanog topljenja naslaga

Ako želite da se dovedete top formu pre leta, pratite sledeće savete.

Ne postoji tajna formula za sagorevanje masnih naslaga, ali postoji nekoliko smernica koje bi svaki muškarac trebalo da zna.

Kombinacija pravilne ishrane i treninga podariće vam moć da razotkrijete sve te mišiće koji su skriveni ispod stomaka. U cilju postizanja epskog, herojskog tela pratite sledećih 5 saveta.

VEŽBAJTE UJUTRU NA PRAZAN STOMAK

Niste ranoranilac? Možda bi trebalo da budete. Prema mišljenju časopisa Pxyciology, rano buđenje i treniranje praznog stomaka je ključ kod sagorevanja masnih naslaga i gubljenju suvišnih kilograma.

Kada su naučnici sproveli istraživanje tokom šest nedjelja i podelili muškarce u tri grupe: prva grupa je povećala unos kalorija za 20 procenata, a polovina njih je treniralo, dok je ostatak grupe bilo neaktivno. Druga grupa je trenirala nakon doručka, a poslednja, treća grupa je popuno iste vežbe radila u cik zore.

Rezultati istraživanja su otkrila da je prva grupa dobila skoro 2,7 kilograma, druga je dobila 1,3 kg, dok je treća ne samo što je ostala na istoj težini, već je i sagorela mnogo više masti tokom dana.

SMANJITE UNOS UGLJENIH HIDRATA

Potpuno smanjite unos ugljenih hidrata, jer vam može pomoći da smršate i to veoma brzo.

Postepeno smanjujete totalni unos ugljenih hidrata za 25 grama, tako da vaše telo može da se prilagodi.

DIŽITE TEGOVE...MNOGO

Želite da se vaše masne naslage prosto tope? Trenirajte s tegovima. Dizanje tegova je krucijalno ako želite pozitivne rezultate, a prema nedavnoj studiji, koja je objavljena u časopisu Obesity, dizanje tegova je efikasnije u održavanju ravnog stomaka nego kardio trening.

Nakon istraživanja naučnika sa Harvardske škole za Javno zdravlje, koje je sprovedeno na 11000 zdravih muškaraca, od 40 i više godina, došlo se do zaključka da su muškarci koji su dnevno provodili 20 minuta u dizanju tegova, zadobili manje masti u predelu stomaka u poređenju sa muškarcima koji su svakodnevno trčali.

JEDITE ZELENIŠE

Voće je svakako zdravo, ali je prepuno šećera, pa je zato bolje da jedete više zeleniša, kako biste dobili ključne nutrijente i antioksidante, a na taj način bi i unos šećera, ugljenih hidrata i totalnih kalorija bio ozbiljno redukovan.

Jedna jabuka sadrži 125 kalorija, a 25 grama ugljenih hidrata. Sa druge strane, jedan velika crvena paprika sadrži 40 kalirja i 5 grama masti.

Pročitajte i 2 fenomenalna napitka za mršavljenje

PRAVI TAJMING ZA UNOS HRANE

Ključ u izgadnji kvalitetnih mišića jeste pravi tajming unosa potrebnih nutrijenata. Unos ugljenih hidrata zakažite za period nakon treninga, kako biste popunili nivoe glikogena i pripremili se za naredni trening. Proteine uzimajte kako bi se vaši mišići oporavili i obnovili. U cilju izgradnje mišića, konzumiranje proteina nakon treninga je takođe krucijalno. Aminokiseline iz proteina su gradivni blokovi mišića, a istina je da vaši mišići ne mogu da rastu ukoliko ih ne hranite.

Za kvalitetan oporavak nakon treninga, napravite proteinski šejk sa voćem ili namažite tunjevinu preko pčeničnog tosta. Unos ugljenih hidrata i proteina najviše zavisi od vaše težine, treninga i fitnes ciljeva. Generalno, konzumiranje 20 do 40 grama proteina je sasvim u redu za vidljive fizičke rezultate.

Нема коментара:

Постави коментар