недеља, 5. април 2015.

Iskorak sa tegom iznad glave

Tražite vežbu da brzi napredak? Angažujte celo telo u samo jednom jednostavnom pokretu. "Iskorak sa tegom iznad glave bukvalno može angažovati više mišića od bilo koje vežbe," kaže kondicioni trener Alwyn Cosgrove. Dodajte ovu vežbu u vaš sledeći trening i "nabacite još mišića".

Deo vežbe koji se odnosi na čučanj logično angažuje mišiće nogu, ali držeći teret iznad glave angažujete i ramena, ruke, gornji deo leđa i abdomen, kaže Cosgrove. Ovo je idealna vežba za jačanje mišića i sagorevanje kalorija.


KAKO SE IZVODI 
1. Uhvatite šipku duplo šire od širine ramena i podignite je iznad glave opružajući maksimalno ruke. Stanite u poziciju za iskorak, sa levim stopalom 50-90cm ispred desnog.
2. Držeći trup uspravnim, spuštajte se sve dok koleno prenje noge ne bude pod uglom od 90 stepeni, a zadnje gotovo dodiruje tlo. Potkolenica prednje noge treba da bude vertikalna u odnosu na tlo. 
3. Zaustavite se, i odgurnite nazad do početne pozicije što brže možete. Uradite 6-8 ponavljanja, promenite noge i ponovite. Uradite 2-3 serije.

NAŠ VRHUNSKI SAVET
Vežbu izvodite na početku treninga zato što bolje jačate mišiće i imate bolju tehniku kada ste odmorni, kaže Cosgrove. Ako vas držanje šipke iznad glave plaši, probajte prvo da radite sa bučicama.

OSTANITE "CENTRIRANI"
Stegnite stomak kako bi nagažovali trbušnu muskulaturu i „osigurali“ donji deo leđa.
Uzdignite se
Angažujte kvadricepse tako što ćete podići stopalo zadnje noge na teg.
Nagazite
Angažujte mišiće oko kukova i zadnjice tako što ćete podići stopalo prednje noge na teg.

Нема коментара:

Постави коментар