среда, 6. мај 2015.

Kako pronaći pravog trenera?

Lični trener može učiniti čuda za vašu formu, ali izbor pogrešnog napraviće više štete nego koristi.



Odlučili ste da konačno popravite svoju formu, što je prvi korak ka uspehu.
Drugi korak je da izaberete teretanu, a ako ne znate šta da radite osećaćete sekao da traćite vreme i novac. Zbog toga vam je neophodan trener. On će vas upoznati sa spravama, pokazaće vam kako ih koristiti i pomoći vam da dostignete dostižne ciljeve.
Međutim, treneri ne pomažu samo početnicima, već i sportistima da se bolje pripreme za predstojeće takmičenje
Dakle, ako ste spremni da uložite novac i vreme, evo šta treba da imate na umu.
POČETAK POTRAGE
U većini teretana rade stručnjaci koji vam mogu biti od pomoći. Ako više volite da vežbate kod kuće, obavezno se konsultujte s trenerom kako bi skrojio fitnes plan po vašoj meri. To je sigurno skuplja varijanta, ali svakako i delotvornija.
SAVRŠEN SPOJ
Izaberite trenara koji će doprineti vašim ličnim potrebama i afinitetima. Dok neki ljudi vole trenere koji će ih gurati do samih granica, druki pak vole više opušteniji pristup s više ohrabrenja. Ne pristajte na kompromise i ne odlučujte se za nekog trenera samo zato što ga svi hvale ako osećate da niste spremni za izazove koje on postavlja.
Provodićete dosta vremena s tom osobom, tako da je veoma važno da se u njegovom prisustvu osećate krajnje komforno. Ne plašite se da pitate trenera sve što vas zanima. Uvek je bolje pitati stručnjaka za savet, nego samostalno trenirati i potencijalno izazvati neke povrede.
ISKUSTVO
Trenerova stručnost najviše zavisi od rezultata njegovih klijenata. Bilo da želite da smršate, nabacite masu ili trenirate za određeni sportski događaj, želite da budete sigurni da vaš trener ima uspeha u ovoj oblasti.
Naravno, nijedan početak nije lak i zato se nemojte žaliti ako su vam treninzi na početku naporni. Razgovarajte sa trenerom o vežbama i ciljevima i brzo ćete shvatiti jeste li kompatibilni.
ODREDITE POSEBNE USLOVE
Ako imate posebne potrebe, unapred se informišite o radu i iskustvu svog budućeg trenera. Vežbanje može pojačati dejstvo nekih zdravstvenih problema, tako da je stručnost trenera od ogromne važnosti. Recimo, ako ste astmatičar, bilo bi korisno da je vaš trener već sarađivao s vežbačima koji pate od bronhijalne astme kako bi znao kako da reaguje u određenim situacijama.
Naravno, obavezno se pre toga obratite lekaru.
TAKE IT EASY
Stavljate svoje zdravlje i budućnost u ruke druge osobe - a to je važna stvar. Ne treba da žurite u potrazi za trenerom. To je važan izbor i morate biti potpuno sigurni da je pravi.

Нема коментара:

Постави коментар