четвртак, 21. мај 2015.

Jednostavni trikovi za trening šipkom

Dizanje šipke s opterećenjem će izazvati vašu snagu i kondiciju!

[url=http://postimg.org/image/ilgzzrv1h/][img]http://s26.postimg.org/ilgzzrv1h/boximage.jpg[/img][/url]
Kada je reč o treningu šipkom, jedno je sigurno - ona ima potencijal da vas pretvori u prave snagatore, zato što na nju vremenom možete dodavati ogromne količine tegova. Dodajući jedan teg od 20 kilograma na obe strane šipke, doći ćete i do ozbiljnijih težina.

TAJNA TAKTIKA

Ali ako želite još jače da radite, postoji još bolji način da "napakujete" tegove na šipku. U okviru jednog istraživanja, naime, dok su vežbači radili leđne čučnjeve s običnim setom tegova, zagovornici nove teorije su na šipku okačili trake na kojima su visili tegovi.

Rezultat: oni koji su radili s visećim tegovima povećali su svoju celokupnu snagu tela za 85 procenata u odnosu na one koji su radili tradicionalne čučnjeve. Elastične trake dozvoljavaju tegovima da se klate napred-nazad i u stranu. Zbog svoje rastegljivosti mogu primiti velike količine tereta.

IMAJTE NA UMU...

Da biste uspešno radili čičnjeve s nestabilnom šipkom, morate kontrolisati težinu i pravilno raspoređivati snagu. Ako ste u pristojnoj formi, čučnjevi ili benč pres s klimavim tegom će je unaprediti i pomoći vam da ojačate.

Нема коментара:

Постави коментар