уторак, 19. мај 2015.

Ako zelite da smrsate, za dorucak jedite banane!

Ubrzajte metabolizam i izgubite suvišne kilograme pomoću jednostavnih pravila u ishrani!

[url=http://postimg.org/image/pzjcvfy05/][img]http://s26.postimg.org/pzjcvfy05/boximage.jpg[/img][/url]
Ovu dijetu su osmislili Hitoši Vatanabe koji se bavio proučavanjem preventivne medicine i njegova supruga farmaceut Sumiko.

ZA DORUČAK: BANANE I VODA SOBNE TEMPERATURE
Osnovno pravilo ove dijete jeste da doručak sadrži jedino banane i običnu vodu sobne temperature. Prema rečima izumitelja ove dijete, ovakav doručak može da doprinese značajnom smanjenju kilograma bez obzira šta jedete ostatak dana.
Dijeta je izuzetno jednostavna i laka za praćenje, a mnogi Japanci su potvrdili i njenu valjanost: naime, kod velikog broja je došlo do značajnog gubitka težine prilikom eksperimentisanja sa ovom dijetom.
DIJETA KOJA POSPEŠUJE VARENJE I UBRZAVA METABOLIZAM
Odgovor zašto ova dijeta tako dobro deluje je možda u činjenici da banane pospešuju varenje i ubrzavaju metabolizam. Druga mogućnost leži u vrsti skroba koji banane poseduju, a koji ima niži glikemijski indeks, dugo se vari, daje osećaj sitosti i delimično blokira apsorbciju ugljenih hidrata.
Niko pouzdano nije siguran zašto voda mora da bude sobne temperature, ali postoji više teorija od kojih su najzastupljenije da voda ove temperature poboljšava varenje i smanjuje osećaj gladi.
VEČERA PRE 20 SATI
Osobama koje žele da praktikuju ovu dijetu savetuje se i da večernji obrok bude pre 20 sati uveče i da izbegavaju slatkiše posle večere. U slučaju gladi prihvatljivije je uzeti komad voća.
NA SPAVANJE PRE PONOĆI
I poslednje pravilo kod ove dijete je da se na spavanje ide pre ponoći. Za ovo pravilo gotovo i da ne treba objašnjenje jer su i naučne studije pokazale povezanost između kasnog odlaska na počinak i gojaznosti.
MLEČNI PROIZVODI I ALKOHOL SU ZABRANJENI
Zabranjene namirnice su mlečni proizvodi i alkohol. Od napitaka tu je jedino voda sobne temperature. A banane moraju biti sirove, a ne pečene, kuvane ili zaleđene.

Нема коментара:

Постави коментар