петак, 22. мај 2015.

Eskplozivni petominutni finiš koji nadoknađuje propušten trening!

Čak i kada ste prezauzeti i nemate vremena da odete do teretane, potrudite se da odvojite pet minuta i nećete se pokajati, jer će rezultati biti zapaženi!

[url=http://postimg.org/image/fo2v8exut/][img]http://s26.postimg.org/fo2v8exut/boximage.jpg[/img][/url]
Čak i kada ste potpuni zaluđenik za teretanu, uvek postoji period kada jednostavno ne možete da stignete da trenirate. Nemojte dozvoliti da vas prenatrpan poslovni raspored uspori u postizanju fitnes ciljeva i otkrijte kako možete da nadoknadite propušten termin u teretani.

Postoje dva načina da trening odradite za pet minuta, zahvaljujući B.J. Gaduru, koji je koautor Men's Health Body Battle.

Premda ovi treninzi mogu da budu brz način da sagorite dodatne kalorije i da uradite efektivni kardio trening, pravi benefit petominutnog treninga može da budu psihološke prirode.

Naime, istraživanja su pokazala da kada muškarci preskoče trening, šanse da propuste i sledeći trening su 62 procenta, pa se zaista čini da je ovaj petominutni trening neophodan iz više razloga.

ŠTO VIŠE PONAVLJANJA

Ova tehnika vežbanja sa što više ponavljanja možete da izvedete, omogućava vam da trenirate uprkos sposobnosti i okolnostima. U ovom slučaju je dozvoljeno da samo jednu vežbu radite čitavih pet minuta.

Ukoliko ste puni energije, ali nemate dovoljno vremena, možete da gurate sebe do granica izdržljivosti i da uradite petominutni trening visokog intenziteta, ali ako ste umorni od napornog dana, može da usporite i zadovoljite se treningom niskog intenziteta u kojem ćete se fokusirati na cirkulaciju i kretanje mišića.

Pošto su veliki, moćni mišići u vašem donjem delu tela će najviše kalorija sagoreti upravo kada radite vežbe za njih, pa vam preporučujemo pokrete poput čučnjeva sa sopstvenom težinom ili step up.

Ovaj trening podrazumeva da uradite koliko god možete ponavljanja određene vežbe u roku od pet minuta, koristeći predah samo kada vam je preko poteban.

MH preporuka: Za ovaj kratkotrajni trening vam preporučujemo burpee, budući da predstavlja složenu vežbu, koja zahteva i poziciju skleka i skok.

PRLJAVIH 30 30

Kada nemate previše vremena, možete da se odlučite za kombinaciju vežbi za gornji i donji deo tela. To će omogućiti da jedna grupa mišića odmara, dok radite drugu grupu mišića i obrnuto.

"Moći ćete da vežbate teže i jače nego kada biste vežbali istovremeno obe grupe mišića.", kaže Gaddour, koji preporučuje da radite svaku vežbu po 30 sekundi.

Ako radite naizmenično gornji i donji deo leđa pet minuta, uradićete 5 serija za godnji deo leđa i 5 serija za doni deo leđa, što je 10 serija ukupno. Možda to nije isto kao dugački trening u teretani, ali je mnogo više nego što pojedini muškarci urade u običnom treningu i značajnije je.

MH preporuka: Radite što više možete ponavljanja čučnja sa sopstvenom težinom u roku od 30 sekundi.

Potom bez odmora, radite sklekove 30 sekundi.

Ponavljanjte naizmenično ove vežbe s najmanjim mogućim predahom u trajanju od pet minuta.

Нема коментара:

Постави коментар