субота, 16. мај 2015.

Fitnes trikovi: Izvucite maksimum iz treninga

Zahvaljujući ovoj maloj "caki", uskoro ćete moći da dižete sve veće težine, a vaši mišići će sve više rasti.

[url=http://postimg.org/image/hdy0afylh/][img]http://s26.postimg.org/hdy0afylh/boximage.jpg[/img][/url]
Najjači dizači tegova na svetu imaju malu tajnu: stvaraju tenziju u mišićima pre dizanja velikog opterećenja.

[color=yellow][size=14pt][b]DA LI JE TEŠKO?[/b][/size][/color]

Dobra vest je da vam neće trebati previše vremena da savladate ovu veštinu. Zatezanje mišića pre dizanja tegova dovešće do boljeg prenošenja snage. Takođe, zatezanjem mišića šaljete mozgu signal da treba da se aktivira još više mišićnih grupa. Na taj način podizaćete veće težine pre nego što vas izneveri nervni sistem.

Stručnjaci objašnjavaju da zatezanje ima i psihološku ulogu - nakon što na ovaj način aktivirate mišiće, steći ćete utisak da je težina lakša nego što zapravo jeste kada bude podigli teg.

Pet Dejvidson, trening direktor teretane Peak Performance u Njujorku, smatra da na ovaj način navodite svoje telo da radi onako kako je neophodno kad diže velike težine.

[color=yellow][size=14pt]KAKO?[/size][/color]

Dok dižete tegove, određeni delovi tela treba da budu stabilni, dok određeni delovi moraju biti u pokretu. Na primer, kada vežbači ne mogu da podignu određenu težinu dok rade mrtvo dizanje, padaju na leđa jer torzo gubi stabilnost.

Pre svake vežbe velikih pokreta kao što su čučnjevi, mrtvo dizanje ili benč pres, oduprite se snažno stopalima o pod, zatim zategnite gornje mišiće tela i odradite seriju.

Нема коментара:

Постави коментар