среда, 20. мај 2015.

Evo kako da pronađete pravu vežbu za sebe

Nakon izvođenja određenih vežbi, pojedini vežbači imaju fenomenalne rezultate, dok iste te vežbe na druge ne deluju (ili dovode do povreda). Kako izabrati idealnu?

[url=http://postimg.org/image/ynaceofz9/][img]http://s26.postimg.org/ynaceofz9/boximage.jpg[/img][/url]
[color=yellow][size=14pt][b]HOĆETE LI JE VREMENOM ZAVOLETI?[/b][/size][/color]

Ne ostajete u vezi ako shvatite da vam se devojka s kojom nikada nećte sviđati, zar ne?

Mnogi početnici jednostavno preziru trčanje, ali su svesni toga koliko je ono korisno pa ostaju istrajni. Ipak, šta ako ni nakon više meseci trčanja i dalje ne uživate u njemu?

Stručnjaci preporučuju da se odlučite za neku vežbu koja vam prija - nikako za neku koju smatrate dosadnom i radije biste je izbegli.

[color=yellow][size=14pt][b]MOŽETE LI DA JE PRIUŠTITE?[/b][/size][/color]

Finansijski uslovi se uvek moraju uzeti u obzir. Da li možete da si priuštite članarinu u teretani baš svakog meseca? Ukoliko je tako, vaš problem je rešen, ali ako vam nije lako da baš svakog meseca odvojite novac za teretanu, pronađite neki alternativni način vežbanja - u prirodi ili sami napravite opremu za vežbe opterećenja.

[color=yellow][size=14pt][b]DA LI SE UKLAPA U VAŠE OBAVEZE?
[/b][/size][/color]
U vašoj blizini je nedavno otvorena teretana ili su se pojavili novi termini na bazenu, ali vi ne uspevate da trening uskladite s obavezama? To vrlo često vodi do izgovora i prebrzog odustajanja. Pokušajte da napravite dnevni ili nedelji raspored kako biste se bolje organizovali i imali vremena da trenirate. Recimo, ukoliko morate da radite benč pres u četiri serije, pronađite dovoljno vremena da zaista uradite taj broj serija.

[color=yellow][size=14pt][b]DA LI JE PRAKTIČNO?[/b][/size][/color]

Ako živite u naselju koje nema trotoar i nalazi se na rubu autoputa, trčanje će biti neizvodljivo. Teretana koja je od vas udaljena 20 kilometara, i pored ogromne volje, nije savršeno mesto za trening.

Obratite pažnju na ove sitnice da ne biste prebrzo izgubili motivaciju.

[color=yellow][size=14pt][b]ŠTA ŽELITE DA POSTIGNETE?[/b][/size][/color]

Nisu sve vežbe iste. Neke mogu učiniti neverovatne transformacije na vašem telu, dok druge prave manju razliku. Naravno, mnogo toga zavisi od načina na koji trenirate. Ako idete snažno i beskompromisno, samim tim i rezultati će biti bolji. Ako je vaš cilj da skinete kilograme, ishrana je ključ. Takođe, studije su pokazale da vežbe visokog intenziteta bolje deluju na promene navika u ishrani od onih vežbi niskog intenziteta.

S druge strane, što je vežba zahtevnija više će uticati na vaš psihološki aspekt. Zato put do ostvarenja velikih ciljeva treba biti postepen i pažljivo odabran.

[color=yellow][size=14pt][b]NE ZABORAVITE...[/b][/size][/color]

Postoje stotine različitih načina da uđete u formu ili je održite. Zato nemojte dozvoliti sebi da imate osećaj krivice zbog izbora sporta koji trenirate. U stvari, većina populacije uopšte ne trenira, tako da je i najmanji oblik treninga bolji od - nikakvog.

Нема коментара:

Постави коментар