среда, 12. новембар 2014.

Trening koji će razbiti vaša leđa

Upoznajte se ponovo sa anatomijom vaših leđa nakon ovog brzog i nezaboravnog treninga.
Niko ne uživa u bolnim upalama nakon treninga (osim ako niste okoreli mazohista), međutim morate uvek imati na umu da često bol znači i progres. Nosite svoju upalu kao zarađeni orden, bez obzira to što imate ograničen pokret u vašim udovima.

KRENITE SA ZGIBOVIMA
Zgib je vežba koja ne poznaje vreme, mnoge vežbe su od nastanka fitnesa bile manje ili više popularne, ali zgib je uvek bio tu. Ukoliko možete da savladate zgib, razoj vaših leđa je odmah "iza ćoška". I ne samo to i vaš biceps dobija zdravu dozu vežbanja.
 Jednom do dva puta mesečno, koristite ovaj trening kako biste resetovali vaša leđa i ponovo pokrenuli rast mišića. Za sve vežbe pšredlažemo nathvat, kao i da vam ruke budu postavljene malo šire od širine ramena. Ali to ne mora da znači da sledeći put ne bi trebalo da koristite podhvat ili ruke da postavite šire ili uže od širine ramena. Za završni čin podignite vaše ruke uz zid i stegnite vaše latissimuse 30 sekundi, ali gledajte da vas ne uhvati grč.

TRENING
Zgibovi sa opterećenjem; Serija: 2; Ponavljanja: 10; Odmor: 60-90 sekundi.

Ponavljanja radite u stilu pauza-ponavljanje, dakle radite po dva zgiba, pa visite 15-25 sekudni, pa uradite još dva i ponavljajte tako dok ne uradite 10 ponavljanja.

Zgib; Serije: Onoliko koliko vam je potrebno da uradite potreban broj ponavljanja; Ponavljanje: 25; Odmor: 60-90 sekundi;

Uradite onoliko serija koliko je potrebno da dođete do 25 ponavljanja, ali stremite ka tome da tokom vremena smanjite broj serija.

Negativni zgib; Serija: 3; Ponavljanja: 3-5; Odmor: 2-3 minuta;
Uputstvo za ovu vežbu se nalazi na klupi ispod.

 https://www.youtube.com/watch?v=pfXuohjylwI

Нема коментара:

Постави коментар