среда, 8. јул 2015.

8 vezbi koje sagorevaju vise kalorija od trcanja

Mislili ste da je trčanje dovoljno? Prevarili ste se! Pogledajte šta treba da dodate svom fitnes planu kako biste spžili više kalorija.

Iako smo pasionirani ljubitelji trčanja, treninga koji redukuje stres i povećava izdržljivost uz samo par patika, postoje kardio vežbe koje mogu da sagore mnogo više kalorija.

ZAMAH KETLBELOM

Ova eksplozivna vežba će izgraditi masivne mišiće gluteusa i kvadricepsa, ali će i ubrzati otkucaje vašeg srca, prema istraživanju Univerziteta u Viskonsinu.

U ovoj studiji, učesnici su sagoreli 20,2 kalorije po minutu, a prosečni otkucaji srca su bili 93 procenata njihovih maksimalnih otkucaja u toku nekog dvadesetominutnog treninga.

VESLANJE NA ERGOMETRU

Kako saznajemo sa Univerziteta Harvard, muškarac od 84 kilograma može da sagori 377 kalorija tokom 30 minuta energičnog veslnja ili oko 12,5 kalorija po minutu.

BURPEE

Fitnes ekspert Džef Godin otkriva da muškarac od 82 kilograma može da sagori 1,43 kalorije po jednom urađenom burpeu.

Ako možete da uradite najmanje sedam burpea u minutu, doći ćete do dvocifrene brojke.

Međutim, nije loše da dospete do najmanje deset burpea u 60 sekundi, jer će vam 10 ponavljanje ove vežbe ubrzati metabolizam koliko i sprint biciklom od 30 sekundi.

Brzo i efikasno: 6 načina da sagorite 100 kalorija

SOBNI BICIKL

Rob Mekdonald, menadžer Džim Džonsa, otkriva da čak 87 kalorija možete da sagorite u toku jednog minuta na sobnom biciklu, što povećava otpornost što napornije okrećete pedale.

PRESKAKANJE KONOPCA

Časopis Compendium of Physical Activities otkriva da preskakanje konopca srednjim intenzitetom (oko 100 do 120 u minutu) može da sagori 13 kalorija za 60 sekundi.

Ovaj tip vežbi koristi više mišićnih grupa od trčanja i vežba vaš balans i koordinaciju.

"SINDI"

Ovaj trening Krosfita sagoreva 13 kalorija po minutu, otkrivaju naučnici Univerziteta Kennesaw.

Program treninga obuhvata tri različite vežbe: 5 zgibova, 10 sklekova i 15 čučnjeva. Ovaj krug radite što duže može u toku 20 minuta.

SKIJANJE

Časopis Compendium of Physical Activities otkriva da dobra ski sesija može da sagori i više od 12 kalorija po minutu.

Ovi podaci apsolutno objašnjavaju zašto ljubitelji nordijskog skijanja uvek dožive kolaps od umora dok dođu do finiša.

TABATA ČUČANJ S SKOKOM

U jednoj studiji Univerziteta Auburn, analizirani su ispitanici koji su uradili 8 serija ove vežbe (20 sekundi vežbanja, 10 sekundi odmora), a rezultati su pokazali da se ovom vežbom može sagoreti i do 13, 4 kalorija po minutu.

Нема коментара:

Постави коментар