четвртак, 16. јул 2015.

6 saveta za nesalomive mišiće ruku

Leto i kratki rukavi zahtevaju ruke prekrivene mišićima!
Veće, snažnije ruke ne izgledaju samo snažno i moćno, već i igraju važnu ulogu kod vašeg treninga s tegovima.

DODAJTE ZGIBOVE U SVAKI TRENING
Na primer, ako želite široka i snažna leđa, morate da imate snažne ruke. Ukoliko ne možete da uradite zacrtan broj zgibova, nećete moći da razvijete potrebnu snagu.
Dodavanjem svih varijacija zgibova u trening, izgradićete mišiće i snage.  Integrišite zgibove na kraj treninga, nakon svih vežbi opterećenja, ali pre treninga za ruke.
Varirajte između manje intenzivnog treninga sa dodavanjem tereta i velikim brojem ponavljanja sa sopstvenom težinom.
MRTVO DIZANJE MAKAR JEDNOM NEDELJNO
Potrebno je da jednom nedeljno zapnete i podižete velike težine iz dva jednostavna razloga: razvijanje hvata i tenzije. Kada podižete šipku intenzivno, forsirate hvat šipke svim snagama.
Ne zaboravite i snagu, jer svi snažni ljudi savršeno kreiraju tenziju kroz telo, pa i ruke.
BENČ DVA PUTA NEDELJNO
Jedan trening u toku nedelje treba da bude u jednoj preteškoj seriji ili da radite serije od po tri ponavljanja. To bukvalno znači da ne možete da uradite više od 1 do 3 ponavljanja sa težinom, koja se nalazi na šipki.
Drugi trening je ono što zovemo modifikovanim ruskim treningom, koji treba da se sastoji iz 2 serije od po 10 ponavljanja s težinom koja vam omogućava da uradite sva ponavljanja.
ZAPOČNITE TRENING ZA RUKE ČUČNJEVIMA
Ako insistirate na teškom treningu za ruke, odnosno vežbama koje se fokusiraju samo na ruke, započnite trening čučnjevima. Pet serija čučnjeva pre nego što počnete sa bildovanjem ruku je dovoljno da stimuliše hormon oslobađanja u vašem telu.
Pripremite centralni nervni sistem pre nego što krenete s treningom za ruke i gledajte kako se i energetski nivo i jačina ruku povećavaju.
DO KONDICIJE NA SOBNOM BICIKLU
Sobni bicikl predstavlja unikatnu mogućnost da napumpate ruke. Guranje i povlačenje koje se dešava dok vozite sobni bicikl je sjajna za vaše ruke.
MANJE VEŽBI — VIŠE REZULTATA
Fokusirajte se samo na dve, tri vežbe, ali sa više ponavljanja više serija. Uradite po pet serija od 12 do 15 ponavljanja odabranih vežbi, ali nemojte da se opterećujete izvođenjem nekoliko različitih vežbi. Umesto toga, koncentrišite se na volumen i intenzitet.
Intenzivni trening jednostavnih, tradicionalnih vežbi daće željene rezultate.

Нема коментара:

Постави коментар