недеља, 9. август 2015.

I jaki i brzi: Pratite pravila i uspećete!

Da, i to je moguće, ali samo ako trenirate na pravi način.

Ukoliko sumnjate da je moguće izgraditi hulkovsku snagu i razviti boltovsku brzinu, pogledajte samo profesionalne sportiste, koji neverovatno brzinom stižu s jednog kraja terena na drugi, a naleću na protivnike tako da ovi padaju kao da su udarili u stenu.
IZABERITE I KOBMINUJTE
Problem s trčanjem i treninzima u teretani je što zahtevaju dosta vremena. Ako pokušate da izvedete oba programa, doživećete neuspeh. Trik je da zadržite osnovnu snagu i da tako iskoristite 80 procenata snage od oba treninga. Potrebno je da trčite manje od maratonca i da dižete manje težine od bodibildera, jer ćete samospajanjem ovih elemenata, uz optimalan trening, postići vrhunski rezultat.
Što više želite da radite, to više trebate biti selektivni kada je reč o izboru vežbi. Ako želite da trenirate brzo i jako, neka bude jednostavno - radite dve ili tri vežbe trčanja i dve ili tri vežbe u teretani nedeljno, svaku različitim intenzitetom i obimom. Držite se onoga za šta znate da vam koristi. To je različito od osobe do osobe, ali je poželjno držati se klasičnih vežbi koje sadrže složene pokrete, poput čučnjeva, iskoraka i pres vežbi za snagu s kombinacijom kratkih i brzih intervala za snagu i sporih pokreta za kondiciju.
MENTALNE IGRE
Veoma je važno razdvojiti mentalni i fizički umor. Visoko i niskointenzivni treninzi proizvode različite tipove umora, pa je od ključnog značaja uspostaviti balans i osluškivati telo.
Radite onu vrstu aktivnosti koja će izazvati istu vrstu umora u isto vreme. Na primer, treninzi za gornji deo tela i snažni sprinterski intervali se rade istog dana, a spore bodibilding vežbe s dugim trčanjem drugog dana.
HIBRIDNI PLAN
Kombinujte treninge visokog i niskog intenziteta da biste pobedili umor i ostali sveži.
PONEDELJAK
Jutro: Visokointenzivni trening gornjeg dela tela.
Popodne: Trčanje brzih intervala od 400 do 800 metara, iznad tempa trčanja. Pokušajte da ukupno pređete 2,4 kilometra.
UTORAK
Intezivni trening za donji deo tela.
SREDA
Ovo je dan za osrednji tempo trčanja. Dodajte 20 do 40 minuta jačeg tempa, a zatim nastavite u srednjem tempu.
ČETVRTAK
Trening visokog intenziteta za gornji deo tela, ali s manjim težinama i većim brojem serija i ponavljanja.
PETAK
Trening visokog intenziteta za celo telo.
SUBOTA/NEDELJA
Odradite jednočasovni lagani kardio trening jedan dan, a drugi iskoristite za neophodan odmor.

Нема коментара:

Постави коментар