четвртак, 20. август 2015.

7 krosfit vežbi u kojima ćete uživati!

Ako želite trening visokog intenziteta i rezultate koji će se brzo primetiti, pravi je trenutak da krosfit postane važna stavka vašeg vežbanja.


Ove vežbe će vam pomoći da se preznojite, rešite se sala i poradite na mišićnoj masi na nesvakidašnji način! Reč je o vežbama koje je proslavio krosfit, a njihova popularnost ne zamire ni godinama nakon što je krosfit pošao u pohod na svet.

APSOLUTNI ZGIBOVI

Zgibovi su idealna vežba za građenje snažnih leđa, širokih ramena i moćne pesnice. Ukoliko dodate i zamahe, treniraćete čitavo telo pokretima gore-dole. Ipak, potrebno je raditi ih u ograničenim serijama, jer će pritisak na ramena biti izuzetan.

Takođe, veliki pritisak će trpeti i palčevi, pa se ne preporučuje da ovu vežbu radite do otkaza, već s ograničenim brojem ponavljanja, i to sa širokim hvatom.

SKOKOVI NA KLUPU

Skokove na klupu i ostale pliometrijske vežbe prvi su koristili sovjetski treneri da povećaju eksplozivnost svojih sportista. Kada se spustite u položaj čučnja, vaši mišići i ligamenti skladište energiju da bi mogli da izvedu snažan skok. Skokovima na klupu smanjićete silu prizemljenja koja vam je neophodna na putu od tla.

Radite od tri do pet ponavljanja skokova i imajte na umu da će sve više od toga izazvati povrede. Takođe, ne zaboravite koliko je odmor između vežbi važan za vaše telo.

LEGIONARI

Ova vežba je fenomenalni kondicioni alat koji pogađa gotovo svaki mišić tela. Toliko je efikasna da samo nekoliko ponavljanja i vaš metabolizam će eksplodirati. Umesto da radite legionare tokom treninga, odradite ih na kraju kao ubitačnu završnicu.

NABAČAJ

Ako tražite vežbu koja će pogoditi čitavo telo, onda je nabačaj vaš savršen izbor. Napašćete kvadricepse i gluteus u donjem delu tela i ramena i ruke za gornji deo tela. Zbog svog intenziteta i snage, nabačaj će pomoći kod topljenja masnih naslaga i ubrzavanja metabolizma.

Koristite je kao vežbu za sticanje kondicije i nikad više od 12 ponavljanja, jer sve preko toga će uticati na tehniku izvođenja.

MEDICINKA ZA BACANJE NA ZID

Vežbe medicinkom su odlične za izgradnju sirove snage, zbog toga što ćete u ovoj vežbi morati imati sposobnost da generišete silu pokretom. Naravno, da ne govorimo koliki broj mišića će se aktivirati prilikom izvođenja.

Radite od dve do četiri serije s pet do osam ponavljanja. Ovo je veoma eksplozivna vežba, pa veliki broj serija može biti štetan zbog mogućih povreda. Kada primetite da usporavate, zaustavite se.

STOJ NA RUKAMA SA ZGIBOVIMA

Ovo je jedna od najtežih vežbi, a posebno pogađa gornji deo tela. Iscrtaće vaše deltoide i izdefinisti triceps. Zbog svoje složenosti, ova vežba zahteva sjajnu stabilnost i snagu trbušnog zida.

ZAMASI KETLBELOM

Ketlbel zamasi su jedna od osnovnih vežbi krosfita, a spada u omiljene jer razvija neverovatnu snagu zadnje lože i gluteusa. Odlična je i za povećanje zapremine pluća. Postoje dva stila izvođenja: američki, koji zahteva podizanje ketlbela iznad glave, i ruski stil, u kojem se ketlbel podiže do nivoa pupka.

Нема коментара:

Постави коментар