петак, 7. август 2015.

3 odlične vežbe za trening s vrećama

Dizanjem tegova ne možete da ostvarite svoje maksimalne potencijale. Vežbajte vrećama s peskom i istopićete salo, izgraditi sirovu snagu i angažovati mišice za koje niste znali da postoje.

Vežba 1
ČUČANJ SA VREĆOM
Postavite stopala malo šire od širine ramena i obgrlite vreću sa peskom prislonjenu na grudi.
Spuštajte se u čučanj dok vam butine ne budu paralelne sa tlom.
Vežba 2
PUT OKO SVETA
Postavite stopala u širini ramena držeći vreću sa peskom ispred sebe.Izvedite zasuk trupom u levu stranu i kružnim pokretom podignite vreću iznad glave. Ponovite isto u desnu stranu. Nastavite naizmenično.
Vežba 3
VUČENJE VREĆE U UPORU
Zauzmite položaj za sklek i postavite manju vreću na tlo sa vaše leve strane. Uhvatite je desnom rukom i vucite je ispod sebe. Ponovite isto levom rukom. Nastavite naizmenično.
3 SAVETA ZA TRENING SA VREĆAMA
VEŽBAJTE CELO TELO
Vreće sa peskom nisu zamena za bučice i šipke. „One su jedna zasebna celina“, kaže kondicioni trener Džon Henkin, osnivač Ultimate Sandbag Training System.
Izbegavajte vežbe za pojedinačne mišiće. Umesto toga izvodite vežbe za celo telo.
OBRATITE PAŽNJU NA TEHNIKU
„Kretanje peska unutar vreće podstiče mišiće stabilizatore da se dodatno angažuju kako bi održali ravnotežu“, kaže Henkin.
S tim u vezi, održavanje pravilne tehnike izvođenja je još važnije za izbegavanje povrede. Stegnite stomak kako biste smanjili opterećenje na kičmu, angažovali sve mišiće i poboljšali snagu.
Otkrijte 6 saveta za fit proleće
NE PUNITE VREĆE DO KRAJA
Efikasnost vreća sa peskom ogleda se u njihovoj nestabilnosti,a ne masi.
„Kada budete spremni za sledeći nivo, promenite način izvođenja vežbe, umesto da dodajete još peska“, kaže Henkin i dodaje:
„Opterećenja jedne strane tela ili korišćenje različitog hvata je dovoljno da promeni trenažni stimulus i oteža sam trening.”

Нема коментара:

Постави коментар