понедељак, 16. новембар 2015.

6 grešaka zbog kojih još uvek nemate trbušnjake

6 grešaka zbog kojih još uvek nemate trbušnjake


NIKADA NE MISLITE DA SU TRBUŠNJACI JEDAN MIŠIĆ
Kada trenirate trbušnjake, zapravo pogađate nekoliko mišića: rectus abdominis, unutrašnji i spošaljnji obliques itransverse abdominis. Budući da ovi mišići zauzimaju vaš trbušni zid, kada pravite program treninga, potrudite se da u svoj trening uključite pokrete koji će pogađati sve ove mišiće i izbegavajte da radite samo sit up, jer mislite da ćete tom vežbom izvajati savršene trbušnjake.
NIKADA SE NE PLAŠITE DA UKLJUČITE POKRETE OTPORA
Postoji desetine vežbi koje može da radite, a prednost je što vam za neke nisu potrebne teretana ni specijalan tretman.
Korišćenje otpora dok radite 8 do 12 ponavljanja, pomoći će vam da izvajate pravu konstituciju trbušnjaka. Koristite mašinu s kablovima, ali i jednostavne vežbe sa sopstvenom težinom na kraju treninga kako biste spržili sve masne naslage i izgradili mišiće.
NE MENJATE RUTINU SVOG TRENINGA
Rutina treninga je vaš najgori neprijatelj, jer se telo navikava na određene pokrete i efekat treninga se smanjuje. Ako radite trening tegovima - povećavajte težinu, a tokom celog treninga za trbušnjake se trudite da povećavate broj ponavljanja ili smanjujete interval odmaranja između serija.
KORIGUJTE ISHRANU
Neki ljudi misle da lošu ishranu mogu da nadoknade satima u teretani, većim brojem serija ili vežbi koje će uraditi. Međutim, ako želite rezultate, morate da korigujete i ishranu.
Koliko vam je potrebno da sagorite parče torte koje ste pojeli? Ukoliko imate 77 kilograma, morate da trčite 125 minuta na pokretnoj treacij, pod pretpostavkom da sagorevate 4 kalorije po minutu. Dakle, dva sata vam je potrebno za samo jedan dezert.
Ne postoji sportista koji vam neće priznati da se trbušnjaci vajaju u kuhinji i da ne možete da nadoknadite lošu ishranu treningom.
NE VUCITE VRAT
Vežbe sa sopstvenom težinom imaju posebno mesto u treningu trbušnjaka, a većina njih podrazumeva da ruke stavite iza glave kao potporu. Međutim, često se dešava da tokom ovih vežbi povlačite glavu kako biste ubrzali pokret gurajući bradu ka grudima.
Ovaj pokret ne semo što neće izvajati vaše trbušnjake, već će ometati poravnanje kičme, a vrat će staviti u nezgodnu poziciju.
NE RADITE VIŠE PONAVLJANJA NEGO ŠTO BI TREBALO
Fokrusirajte se na kvalitet, a ne kvantitet ponavljanja.
Možda ćete uraditi manje ponavljanja nego što biste voleli, ali će vaši miši bolje raditi i samim tim izazvati veće rezultate.

Нема коментара:

Постави коментар