петак, 18. децембар 2015.

Najbolje u svetu fitnesa 2015: 8 stvari koje treba da znate

Predstavljamo vam ljude, vežbe i trendove koji su obeležili godinu na izmaku.

1. NAJBOLJA SCENA TRENINGA: Američki snajperista

Dok se pripremao za ulogu u filmu "Američki snajperista", Bredli Kuper je dizao 193 kilograma blokova koristeći heks šipku, što je 33 kilograma manje nego što je prosečni dizač tegova u stanju da podigne. Kuper je za ovu ulogu nabildovao 18 kilograma čiste mišićne mase, što je stvarno neverovatno.

2. NAJVEĆI TREND O JAČINI U 2015.GODINI: Trening sa sopstvenom težinom

Kada su 3400 ispitanika i fitnes eksperata sa američkog koledža za sportsku medicinu upitali koji su najpopularniji fitnes trendovi u ovoj godini, svi se rekli da je to trening sa sopstvenom težinom. Zašto? Zato što možete da ga radite bilo gde.

3. NAJBOLJA TRANSFORMACIJA: Kris Prat

Za ulogu Star Lorda u filmu Čuvari galaksije, Kris Prat je morao da smrša 27 kilograma, praveći žestoku transformaciju od serije Parks and recreation do glavne uloge u filmu Park iz doba jure.

4. NAJZGODNIJA ŽENA U SVETU FITNESA: Emili Skaj

Pre nekoliko godina je ostavila želju za gubljenjem kilograma i krenula da trenira kako bi izgradila snagu, a rezultat nas je sve oduševio.

Fitnes model iz Gold Kousta u Australiji trenira s težinama 3 do 4 puta nedeljno i jede dovoljno zdravu hranu, što sveukupno izaziva pažnju više od 4,8 miliona pratioca na Fejsbuku, a njeni treninzi imaju 28 miliona pregleda.
5. NAJPOPULARNIJI TRENING: F45

Ovaj trening podrazumeva 45 minuta funkcionalnog aerobnog i anaaerobnog treninga. Postao je popularan u čitavoj Austrlaiji, odakle je i ponikao. Svi treninzi ovog programa se odlikuju jednostavnim vežbama, žestokom intenzivnošću i šarenolokim vežbama.

6. NAJBOLJI TREND U GUBLJENJU KILOGRAMA: Kladite se na sebe

Enormna popularnost sajta Dietbet.com vam omogućava da se kladite na vaše fitnes ciljeve i gubljenje kilograma, a mogućnost dobijanja novca čini sve ovo još zanimljivijim.

7. NAJBOLJE VEŽBE SA SOPSTVENOM TEŽINOM

Core clapper

Lezite na leđa, podignite pete i ramena sa poda. Desno koleno približite grudima i pljesnite rukama ispod butina. Ponovite i levom nogom. Naizmenično radite vežbu 45 sekundi.

Crab touch to push up touch

Iz pozicije krabe, dodirnite svako stopalo sa suprotnom rukom. Okrenite se i uradite sklek. Prekrstite svaku nogu ispod tela, dodirujući stopalo drugom rukom.Ovo je jedno ponavljanje, a vi uradite 10.

Super skejterski skokovi

Stanite na desno stopalo i odskočite dočekajući se na levom stopalu. Skočite, podignite desno koleno. Ponovite, ali ovog puta levom nogom. Ponavljajte vežbu 45 sekundi.

8. NAJBOLJI TRENER: Kameron Birns

Saradnja Birnsa sa bivšim NRL šampionom Stivom Menzisom i Čanel 7 Larijem Edmurom, pokazala je koliko je Birns dobar trener i nutricionista.

"Moram da ih pre svega dobro upoznam iznutra", kaže on, objašnjavajući svoju početnu metodu.

Bilo daje vaš cilj funkcionalni fitnes, učinak u sportu, bildovanje mišića ili gubljenje masnih naslaga, Burnes zna kada i kako treba da dignete ručnu.

Нема коментара:

Постави коментар