четвртак, 17. децембар 2015.

Klub 1.000 lb: Kako dizati najvece tezine do sada?

Da biste bili među najjačima, rezultati vašeg benč presa, čučnja i mrtvog dizanja treba da premaše 1.000 funti, odnosno 453 kilograma. Kako do ovakvog uspeha?

Ako želite da se učlanite u "Klub 1.000 funti", moraćete mnogo da radite. U principu, svaki zdrav muškarac, koji diže tegove, ma koliko da je njegova genetika loša, trebalo bi da dostigne formu i "položi test" za ovaj klub, ali često su za to potrebne godine teškog rada, pametnog treniranja i disciplinovane ishrane.

Hju Džekmen, poznat i kao Vulverin,  u ovaj klub se učlanio sa 46 godina postigavši benč pres od 235 funti (106 kg), čučanj od 355 funti (161 kg) i mrtvo dizanje od 410 funti (186 kg). Iako važi za jakog i krupnog muškarca, trebalo mu je mnogo godina da dostigne odgovarajuću formu.

ODAKLE POČETI?

Prvi korak je da procenite svoju trenutnu fizičku kondiciju kako biste utvrdili koliko daleko morate da idete.

Onda morate da odaberete odgovarajući trening, da prilagodite svoju ishranu optimalnom rastu mišića i da trenirate svakodnevno.

Zimski meseci su idealni za ovo, a najzahtevniji zadatak je da pobedite samog sebe.

Neće biti lako. Biće hladnih, ledenih, kišovitih dana, praznika i rođendana kada ćete biti u iskušenju da "varate" ili preskočite trening. Ali ne odustajte, jer ćete ubrzo primetiti zavidne rezultate i poboljšanje.

Нема коментара:

Постави коментар